Fietsen voor sportievelingen

Sportieve fietsen zijn licht in gewicht, rijden soepel en zijn uitgerust met veel versnellingen. Een ideale fiets voor het Limburgse heuvellandschap. Werk op een prettige manier aan het verhogen van je conditie. Of maak zware, lange fietstochten juist lichter.

Lichte, sportieve fietsen van de hoogste kwaliteit

Tussen de comfortabele toerfiets en de uitdagende mountainbike zit de sportieve fiets. Je kunt het ook wel een hybride fiets noemen, omdat deze fiets een beetje van allebei heeft. 

Het lichte aluminium frame maakt de fiets heel wendbaar en stabiel. Ideaal als je er graag op uittrekt. Je ervaart het comfort van een toerfiets. De sportieve zithouding en verstelbare stuurpen zorgen ervoor dat jij tijdens de langere ritten geen last van je rug krijgt.

Daarnaast ervaar je de snelheid en kracht van een mountainbike. Dit komt omdat onze sportieve fietsen beschikken over een derailleurversnelling met open kettingkast. De derailleur maakt schakelen nog soepeler, zowel op vlak als heuvelachtig terrein.

sportieve fietsen KOGA

Maak je fiets compleet met een slot, snelbinder of fietscomputer

Een fiets is niet af zonder accessoires. Neem een kijkje bij onze accessoires en maak een keuze uit een slot, snelbinder en/of fietscomputer passend bij jouw fiets!

Sportieve KOGA fietsen

Met het F3 concept bewijst KOGA dat functionaliteit en design perfect samengaan. Een goed voorbeeld daarvan is de kabel voor de achterverlichting, die volledig door het frame en door de achterdrager wordt geleid. En de achterdrager zelf, waarvan de montage onzichtbaar geïntegreerd is in het spatbord voor een clean ontwerp.

F3 5.1 S

sportieve fietsen KOGA F3 5.1

Luxe en stijl voor dagelijks gebruik. Met hoogwaardige afmontage voor veel fietsplezier en lange levensduur.

F3 6.0

sportieve fietsen Koga F3 6.0

State-of-the-art uitvoering van de F3, met versnellingsnaaf, riemaandrijving en schijfremmen. 

VENYA 7.0

sportieve fietsen Koga Venya 7.0

Het meest luxe en complete model van de Venya-serie. Fantastisch om mee te fietsen én te pronken. 

KOGA
Klik hier voor de complete KOGA collectie

Sportieve fietsen

Of het nou stralend weer is, of dat het regent of stormt; al jarenlang pakken wij in Nederland de fiets om stad en land af te fietsen. Het is daarom geen verrassing dat de sportieve fiets zo populair is. Deze is namelijk ideaal om lekker lange tochten mee te maken. Met een derailleurversnelling en de sportieve, maar comfortabele zithouding vormt de fiets een perfecte kruising tussen een toerfiets en mountainbike. Ben je op zoek naar een sportieve fiets? Lees hier waar je rekening mee moet houden. 

Keuzes bij de aanschaf van een sportieve fiets

Geef voordat je naar de winkel gaat alvast voor jezelf antwoord op de volgende vragen: ‘Waar wil ik naartoe fietsen?’, ‘hoe vaak wil ik fietsen?’, ‘moet ik bagage meenemen onderweg?’ en ‘wil ik een comfortabel verende fiets of juist liever geen vering?’, ‘wil ik veel versnellingen voor verschillende terreinen of red ik het met minder?’, ‘ga ik voor de V-brakes remmen of voor de luxe, betrouwbare hydraulische schijfremmen?’ Deze vragen helpen je bij je keuze. Dankzij al deze en nog veel meer opties kun je een fiets uitkiezen die het beste past bij jouw wensen en portemonnee. Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op! Wij denken graag met je mee.

Misschien nog wel de belangrijkste vraag: wat is mijn framemaat?

De juiste maat zorgt ervoor dat je zo comfortabel mogelijk op je fiets zit. Op onze website vind je alles over een fiets op maat. Weet je niet wat jouw framemaat is en hoe je jouw stuur en zadel het best af kunt stellen? Vraag dan een Body Scanning CRM bij ons aan. Twijfel je nog over het juiste zadel? Dan kun je natuurlijk ook altijd een zadelmeting laten uitvoeren bij ons in de winkel!

Wat is onmisbaar bij een sportieve fiets?

Als je een sportieve fiets koopt, is het aan te raden om er goede sloten bij te kopen. Helaas worden in Nederland regelmatig fietsen gestolen en is het beveiligen van je fiets geen overbodige luxe. Maak het dieven moeilijk door jouw fiets vast te maken aan een rek, boom of lantaarnpaal met een extra (ketting)slot. Kettingsloten, vouwsloten en kabelsloten zijn slechts enkele voorbeelden. Bekijk ons complete assortiment sloten hier. Wil je jouw fiets nog beter beschermen tegen diefstal en ook tegen schade? Sluit dan een fietsverzekering bij ons af: een ENRA fietsverzekering of Kingpolis fietsverzekering.

Met de fiets op vakantie of lekker een weekend er tussenuit? Ga dan voor de fietstassen van Ortlieb. Deze tassen zijn speciaal ontwikkeld voor sportieve fietsen. Je kunt deze tassen achterop en voorop (Front Roller fietstassen) de fiets plaatsen en er kan lekker veel in. Kies je liever voor een meer klassieke fietstas? Een dubbele fietstas of een enkele fietstas, bij ons vind je een ruim assortiment aan fietstassen.

Een leuk extraatje als je de sportieve fiets voor woon-werk gebruikt is: een fietscomputer. Zo kun je precies bijhouden hoe hard je rijdt en hoelang je erover doet om op je werk te komen. Ga je juist vaak op pad voor langere fietstochten? Mogelijk heb je dan iets aan één van onze reserve fietsonderdelen, zoals een nieuwe binnenband. Handig voor pech onderweg.