Maak fietsen nog leuker en comfortabeler

Heb je last van pijnlijke knieën of schouders? Waarschijnlijk zoek je de oorzaak dan niet zo snel bij je fiets. Toch kunnen allerlei vervelende pijnklachten ontstaan door een verkeerde fietshouding. Een stuur dat te hoog of te laag staat, levert al blessures op. Fiets jij regelmatig en ook lange afstanden? Dan raden wij een fietsmeting aan.
Bodyscan van een vrouw voor fiets op maat

Een fiets op maat met Body Scanning CRM

Om je zo goed mogelijk te adviseren en een fiets op jouw lichaam aan te passen, maken wij gebruik van het innovatieve meetsysteem Body Scanning CRM. Dit systeem is hét resultaat van een samenwerking tussen fysiotherapeuten, orthopeden, ingenieurs, tweewielerspecialisten, wielrenners en fietsers. De body scanner maakt het mogelijk om jouw lichaam heel nauwkeurig op te meten via lasterstralen. Je hoeft alleen maar plaats te nemen op het voetstuk en wij doen de rest.

Optimale zitpositie

Dat het niet eenvoudig is om de juiste positie te bepalen, blijkt wel uit het feit dat er een hele reeks aan gegevens wordt gemeten, zoals jouw lichaamslengte, borstbeenhoogte, bekkenhoogte en armlengte. Met die afmetingen stellen wij jouw fiets op de juiste manier af, zodat je nog veel meer fietsplezier beleeft. Door de optimale zitpositie ervaar je een betere krachtoverdracht en minder pijnklachten! Ideaal toch?

Het apparaat staat bij ons in de winkel. En een meting duurt slechts een aantal minuten. Dus mocht je bestaande of nieuwe fiets niet lekker zitten, kom dan gerust even langs!

Wat en hoe wordt er gemeten en ingesteld?

Zadelhoogte
De juiste zadelhoogte zorgt voor een soepele trapbeweging. Zit je te hoog? Dan is het mogelijk dat je je benen overstrekt tijdens het fietsen. Zit je te laag? Dan zit je niet comfortabel. In beide gevallen is de kans op pijnklachten groot. De zadelhoogte meten we vanaf het hart van de trapas tot aan de bovenkant van het zadel. Hiervoor gebruiken we het Bike Adjustment Device (grote meetlat van de foto).
Zadelpositie
De zadelpositie ofwel zadelterugstand is bepalend voor de krachtoverdracht op de trappers tijdens het fietsen. De positie van jouw zadel ten opzichte van de trapas moet optimaal zijn om de gehele fietsbeweging te kunnen maken.
Afstand tussen zadel en stuur
De voor jou optimale afstand tussen het zadel en het stuur is afhankelijk van de lengte van jouw bovenlichaam en jouw persoonlijke zitpositie (comfortabel, gemiddeld of sportief). Dit meten wij met de Bike Adjustment Tool vanaf het puntje van jouw zadel tot de handvatten.
Framehoogte
Het framehoogte vormt nog steeds de basis voor de afstelling en bestelling van je fiets. Maar waar vroeger het framehoogte allesbepalend was, komt er nu meer bij kijken. De ergonomie en het comfort worden bepaalt door de onderlinge afstand tussen het zadel, stuur en de trappers. We kijken dus niet langer alleen naar de framehoogte. Dit komt mede door de opkomst van moderne sloping bovenbuizen en verende zadelpennen.

Gratis fietsmeting en afstelling

Voor de meting samen met het afstellen vragen wij € 25, exclusief eventueel te vervangen materialen, zoals een kortere stuurpen. Dus mocht je het gevoel hebben dat je niet goed op je fiets zit? Of ervaar je pijnklachten tijdens of na het fietsen? Kom dan even langs voor een fietsmeting! Dan helpen wij jouw klachten te verminderen!

Bij de aanschaf van een nieuwe fiets bij ons in de winkel, ontvang je een gratis fietsmeting cadeau. Ook het afstellen van de fiets is gewoon onderdeel van onze service en is dus gratis.

Ga voor meer informatie naar de officiële website van Body Scanning CRM.

Zadelmeting

Ben je benieuwd welk zadel type en breedte bij jou past? Laat dan ook een zadelmeting door ons uitvoeren. Meer weten? Lees het hier!
Alex meet KOGA fiets af voor fiets op maat na bodyscan

Bekijk ook onze andere mogelijkheden voor een fiets op maat

Maak ook gebruik van onze andere diensten

Heb je een bodyscan en/of zadelmeting laten uitvoeren? En is je nieuwe, tweedehands of eerder gekochte fiets goed afgesteld op jouw lichaam? Dan ben je bijna klaar om de weg op te gaan! Maar voordat je dat doet, raden wij je aan om een fietsverzekering af te sluiten, vooral bij de aanschaf van nieuwe (elektrische) fietsen. Met een ENRA of Kingpolis fietsverzekering is jouw fiets beschermt tegen schade en diefstal. Bovendien ben je er zeker van dat je niet met lege handen komt te staan.

Als je net een nieuwe fiets hebt, ben je hier natuurlijk extra voorzichtig mee. Mocht er toch iets met je fiets gebeuren. Stel je ketting ligt er af, of je achterband is lek, kom dan langs voor reparatie en maak tijdelijk gebruik van een leenfiets. Of laat een gratis onderhoudsbeurt uitvoeren. Deze ontvang je bij aankoop van een nieuwe fiets. Lees hier waarom onderhoud van belang is.