Bescherm jouw fiets tegen diefstal en schade

Het kopen van een (elektrische) fiets is een investering waar je zo lang mogelijk van wilt genieten. Met de kennis dat er jaarlijks ongeveer 700.000 fietsen worden gestolen in Nederland, is extra bescherming geen overbodige luxe. Bescherm jouw fiets daarom tegen diefstal of schade met een Kingpolis of ENRA fietsverzekering.

Beter voorkomen dan genezen

Sluit na aankoop van een nieuwe of tweedehands fiets direct een fietsverzekering af. Hiermee voorkom je dat je met lege handen komt te staan. Met name voor e-bikes raden wij een verzekering aan, omdat deze zeer gewild zijn en vanwege de kostbare onderdelen helaas vaak worden gestolen.

Waarom een fietsverzekering?

Heb je via ons een fietsverzekering van ENRA of Kingpolis afgesloten? En heeft jouw fiets schade opgelopen? Je hoeft alleen je fiets langs te brengen en wij verzorgen de reparatie en schadeafhandeling. Als de kosten van de reparatie te hoog zijn of als de fiets niet meer te repareren is, krijg je een nieuwe fiets. Ook wanneer jouw fiets gestolen is, mag je bij ons in de winkel kosteloos een nieuwe fiets uitzoeken. In het laatste geval dien je (online) aangifte te doen en zowel het proces-verbaal als de twee originele sleutels mee te nemen.

Vergeet niet gebruik te maken van een ART-goedgekeurd slot en meld verlies van een sleutel of vervanging van een slot altijd direct bij je verzekering.

ENRA fietsverzekering

Bij ENRA kun je zowel fietsen als e-bikes – nieuw en gebruikt – verzekeren. Ook accessoires zijn eenvoudig mee te verzekeren. Je kunt kiezen uit drie verzekeringspakketten: ENRA Basis, ENRA Plus en ENRA Optimaal. Zo kies je zelf wat je verzekert en tegen welke prijs. Geniet één, drie of vijf jaar lang van onbezorgd fietsplezier.

Ga je op vakantie met de fiets? Geen zorgen, met een ENRA fietsverzekering is jouw fiets wereldwijd verzekerd.

Stel je vragen bij ons in de winkel. Of bezoek voor meer informatie de website van ENRA verzekeringen.

Kingpolis fietsverzekering

Verzeker jouw nieuwe of tweedehands fiets door te kiezen uit: de voordelige Diefstal verzekering, de uitgebreide Casco Compleet verzekering of de speciaal voor de e-bike ontwikkelde Casco Compleet verzekering inclusief Garantie. Bij het laatste pakket zijn zelfs de onderdelen en batterij van je e-bike verzekerd. Bovendien hanteert Kingpolis ook bij de goedkopere pakketten geen afschrijving. 

Met een Kingpolis fietsverzekering kun je rekenen op 24/7 pechhulp in heel Nederland. 

Stel je vragen aan ons. Of neem een kijkje op de website van Kingpolis voor meer informatie.

Voorkom dat je fiets wordt gestolen

We staan er wereldwijd om bekend: Nederlanders fietsen graag. Maar fietsendiefstal blijft in Nederland de meest voorkomende vorm van criminaliteit. Met deze tips verklein je de kans dat je fiets wordt gestolen.

  • Stal je fiets ergens waar veel licht is en waar mensen er zicht op hebben, zoals tegenover een bushalte of terras.
  • Nog beter: zet je fiets in een bewaakte stalling. Soms kost dit geld, maar steeds meer stallingen zijn gratis. Op de website van de NS lees je hoe het zit met bewaakte fietsenstallingen op het station.
  • Staat je fiets binnen? Zet je fiets altijd op slot, ook in je eigen garage of schuur!
  • Investeer in twee goede sloten: een stevig ringslot door het achterwiel en een goed kabel-, ketting- of beugelslot door het frame. Zorg dat dit slot ook vastzit aan een fietsenrek.
  • Verzeker je fiets (in ieder geval) tegen diefstal, want ondanks extra maatregelen is diefstal nooit helemaal te voorkomen.

Vijf jaar volledige garantie voor jouw KOGA e-bike

EzyRider garantieplan
Met het EzyRider garantieplan wordt elektrisch fietsen nu wel héél zorgeloos. EzyRider biedt je namelijk vijf jaar volledige garantie op je nieuwe e-bike, ook op de accu, motor en display. Dat betekent vijf jaar lang onbezorgd fietsen zonder onvoorziene kosten.

Zorgeloos fietsen

Op slijtagedelen na, vallen alle mechanische en elektrische onderdelen van je e-bike onder het EzyRider garantieplan (lees hier wat slijtagedelen zijn). Is een onderdeel van je e-bike kapot gegaan door een materiaal- of constructiefout? Geen zorgen, dit wordt kosteloos gerepareerd. Dit geldt ook voor belangrijke, dure onderdelen als de accu, motor en display.

Onderhoud

Om het garantieplan in stand te houden, is het van belang om je e-bike goed te onderhouden. Bied jouw e-bike daarom ieder jaar, of iedere 4.000 kilometer (wat zich eerder voordoet) voor regulier onderhoud bij ons aan. Wij voorzien jouw KOGA van een snelle, vakkundige onderhoudsbeurt.