Fietsspeciaalzaak Alex van Oeveren
Fiets op maat

Voorkom pijnklachten met een goed afgestelde fiets

Hecht jij ook veel waarde aan een fiets die goed aansluit op jouw lichaam? En fiets je regelmatig lange afstanden? Maak jouw fietstochten comfortabeler door je fiets op maat te laten maken. Zo voorkom je pijnklachten zoals de welbekende zadelpijn.

Man krijgt persoonlijk advies bij fietsverkoop - service

Ontwerp je eigen fiets

Met Koga Signature stel je je eigen fiets samen op basis van jouw wensen en behoeften. Je kiest zelf het frame, de onderdelen en de kleur.

Je ideale fiets ontwerp je zelf

De eerste keuze die je maakt is een keuze uit twee basismodellen: Worldtraveller en Grandtourer. Ben je op zoek naar een reisfiets waarmee je probleemloos de hele wereld over kunt? Ga dan voor de Worldtraveller. Is een toerfiets die bij uitstek geschikt is voor in en om de stad, dagtochten en kortere reizen meer iets voor jou? Kies dan de Grandtourer. Na deze keuze kun je je richten op vragen als: ‘welk versnellingssysteem?’, ‘ketting of aandrijfriem?’ en ‘velgrem of schijfrem?’.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Start vandaag nog met het samenstellen van jouw fiets op maat.

Zadelmeting

De juiste afstelling van je fiets bepalen we met de bodyscan, het voor jou perfecte zadel met een specifieke zadelmeting ontwikkeld door SQlab

Nooit meer zadelpijn

Met de “sit & fit” zadelmeting kunnen we achterhalen wat voor jou het optimale zadel is qua type en breedte. Is het een zadel voor lange of korte afstanden? En heb je een zadel nodig van 13, 14, 15, 16 of 17 cm?

We meten de afstand tussen de zitbeenderen en houden rekening met factoren, als de zitpositie, de positie van het bekken op het zadel en het type rij-activiteit. Bij het perfecte zadel liggen jouw zitbeenderen volledig vlak op het zadel waardoor je geen vervelende druk ervaart. Zadelpijn is vanaf dat moment verleden tijd!

SQlab zadelmeting van een vrouw

14 dagen uitproberen

Probeer een door ons aangemeten SQlab zadel 14 dagen uit. Niet tevreden, geld terug!

Ruim 20 jaar ervaring

Vakkundig, persoonlijk advies op basis van ruime kennis en ervaring in alles omtrent fietsen

Gratis bodyscan

Ontvang een bodyscan gratis bij aankoop van een nieuwe fiets, inclusief juiste fietsafstelling.

Unieke fiets

Stel zelf een fiets samen die niemand heeft. Maak keuze uit kleur, frame en onderdelen

Maak ook gebruik van onze andere diensten

Heb je een bodyscan en/of zadelmeting laten uitvoeren? En is je nieuwe, tweedehands of eerder gekochte fiets goed afgesteld op jouw lichaam? Dan ben je bijna klaar om de weg op te gaan! Maar voordat je dat doet, raden wij je aan om een fietsverzekering af te sluiten, vooral bij de aanschaf van nieuwe (elektrische) fietsen. Met een ENRA of Kingpolis fietsverzekering is jouw fiets beschermt tegen schade en diefstal. Bovendien ben je er zeker van dat je niet met lege handen komt te staan.

Als je net een nieuwe fiets hebt, ben je hier natuurlijk extra voorzichtig mee. Mocht er toch iets met je fiets gebeuren. Stel je ketting ligt er af, of je achterband is lek, kom dan langs voor reparatie en maak tijdelijk gebruik van een leenfiets. Of laat een gratis onderhoudsbeurt uitvoeren. Deze ontvang je bij aankoop van een nieuwe fiets. Lees hier waarom onderhoud van belang is.